Ministar Horvat uručio Odluku o darovanju nekretnine za učenički dom u Koprivnici

  • Slika /slike/Ministar/2021_4_21_Koprivnica-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Država će i dalje činiti sve da uz što manju administraciju svim općinama, gradovima i županijama stavi na raspolaganje sve nekretnine koje nisu od strateškog interesa RH, a da za njih jedinice lokalne i regionalne imaju pripremljene projekte - poručio je ministar Horvat prilikom današnje predaje Odluke o darovanju nekretnine u svrhu rekonstrukcije i nadogradnje Učeničkog doma u Koprivnici, investicije vrijedne 25 milijuna kuna.

Odluku je uručio prilikom današnjeg sastanka koji je održan u prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije sa županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Ratimirom Ljubićem, saborskim zastupnikom Darkom Sobotom, koprivničkim gradonačelnikom, ujedno i saborskim zastupnikom Mišelom Jakšićem te resornim pročelnicima županijskih upravnih tijela.

Zgrada željezničkog konačišta koju ćemo pretvoriti u moderan učenički dom pružit će novu dimenziju i omogućiti kvalitetnije uvjete za naše školarce. Hvala gradonačelniku Jakšiću na prihvaćanju naše inicijative i partnerskom odnosu te ministru Horvatu na angažmanu da krenemo s realizacijom ovog značajnog projekta – istaknuo je župan Koren

Župan je uvodno zahvalio ministru Horvatu i angažmanu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi se krenulo u realizaciju iznimno važnog projekta gradnje Učeničkog doma koji će uvelike podići razinu i uvjete za još bolji rad i rezultate učenika koji se školuju u vrsnim školama na području grada Koprivnice.

„Ovo je za nas iznimno važan događaj kojim smo krenuli u realizaciju projekta koji će biti na korist svim našim učenicima, ali i njihovim roditeljima čime će se standard obrazovanja i uvjeta koje pružamo podići na još višu razinu. Zgrada željezničkog konačišta koju ćemo pretvoriti u moderan učenički dom pružit će novu dimenziju obrazovanja i omogućiti kvalitetnije uvjete za naše školarce. Hvala gradonačelniku Jakšiću koji je prihvatio našu inicijativu i podržao partnerstvo kojim ćemo zajedničkim snagama izgraditi učenički dom vrijedan oko 25 milijuna kuna, a hvala i ministru Horvatu na trudu koji je uložio kako bi dovršili potrebne procedure. Kroz desetak dana će se dovršiti i preostali koraci u imovinskom-pravnoj proceduri nakon čega ćemo pripremiti i prezentaciju projekta uz svečano potpisivanje ugovora“, istaknuo je župan Koren te još jednom zahvalio svima koji su svojim doprinosom podržali županijsku inicijativu.    

Zadovoljstvo projektom naglasio je i gradonačelnik Jakšić kazavši: „Vrlo smo zadovoljni suradnjom i dogovorom i sa županom Korenom i sa ministrom Horvatom. Gradu mnogo znači da se jedna ovako devastirana zgrada kakva je Željezničko konačište preuredi i dobije potpuno novi oblik i funkciju u kojem će se razvijati mladost. Grad i Županija zavrjeđuju ovaj budući Učenički dom s obzirom na kvalitetne školske ustanove koje se nalaze na području grada. Ovo partnerstvo sa Županijom mnogo znači za daljnji razvoj grada, hvala i čestitke na zajedničkom iskoraku županu Korenu i ministru Horvatu“.

O samoj važnosti darovanja nekretnine i budućeg Učeničkog doma za Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu govorio je ministar Horvat koji je dodao kako je riječ o hvalevrijednom projektu ne samo za Županiju i Grad već i za sjeverozapadnu Hrvatsku. „Učenički dom vrijedan 25 milijuna kuna će značajno podići razinu obrazovanja na ovom prostoru, a ovaj doprinos Ministarstva i Vlade je kotačić u mozaiku nastojanja da se ne samo konačište već i drugi slični projekti neiskorištenih nekretnina prate i potpomažu na ovakav način.

Država će i u pogledu dodjele potentnih građevinskih, poljoprivrednih i šumskih zemljišta, učiniti sve kako bi općine, gradovi i Županija što prije došla do nekretnina i dalje razvijala svoje projekte za boljitak zajednice - dodao je ministar.  



Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina