Ministar Marić Osječko-baranjskoj županiji na korištenje nekretnine u svrhu provođenja programa za djecu i mlade

Slika /arhiva-midim/slike vijesti/OBZ2.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je, 4. lipnja 2018. godine u Osječko-baranjskoj županiji potpisao  sa županom Ivanom Anušićem dva ugovora o dodjeli nekretnina na korištenje. Događaju je nazočila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je, 4. lipnja 2018. godine u Osječko-baranjskoj županiji potpisao  sa županom Ivanom Anušićem dva ugovora o dodjeli nekretnina na korištenje. Događaju je nazočila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Prvim ugovorom, Ministarstvo državne imovine ustupilo je Osječko-baranjskoj županiji na korištenje nekretnine ukupne površine 934 četvornih metara u svrhu podizanja razine i sadržaja socijalne skrbi.
Istodobno u svrhu provođenja programa za djecu i mlade, osobe s invaliditetom i ostale osobe lošeg socijalnog statusa,  u okviru brige o socijalnoj skrbi, ministar Marić i župan Anušić potpisali su Ugovor o korištenju nekretnine ukupne površine gotovo 900 četvornih metara. Riječ je o poslovnim prostorima koji se dodjeljuju Osječko-baranjskoj županiji bez naknade do konačnog rješavanja imovinskopravnih odnosa s republikom Hrvatskom.
 
Pohvalivši suradnju s Ministarstvom državne imovine, župan Anušić tom je prigodom kazao: „ Ovo je važan dan za našu županiju, naš grad. Potpisani ugovori omogućuju da se investira u uređenje objekata i investicijsko održavanje. Daljnji planovi su da se nekretnine obnove i urede. Zahvaljujem ministru Mariću i njegovim suradnicima na potpori i učinkovito obavljenom poslu“.
 
„Suradnja Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne samouprave je jako dobra. Naša misija i politika je da imovina mora služiti onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju. Prioriteti Ministarstva državne imovine su upravo predmeti jedinica lokalne samouprave. Novi će Zakon o upravljanju državnom imovinom promijeniti gospodarsku sliku Hrvatske i to najvećim dijelom u njezinim rubnim područjima. Imovina kojom će raspolagati jedinice lokalne samouprave, potaknut će investicijski ciklus i zapošljavanje na ovom području time i opstanak mladih u Republici Hrvatskoj. Jer upravljanje imovinom i stavljanje imovine u funkciju održavanja života, najbolji je znak da država postoji. Time država potvrđuje da je imovina uz ljude njezin glavni konstitutivni atribut. I da ima svrhu postojanja. Jer ni s čim se pojedinci toliko ne identificiraju kao s imovinom“, rekao je ministar Marić.
 
 
SAMOSTALNI ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU I PROTOKOL
 

Pisane vijesti