Ministar Marić potpisao 25 ugovora u Osijeku, a u Vinkovcima potpisao ugovor sa tvrtkom Pevec

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/OV_1.jpg

U Osijeku, u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić potpisao je 25 ugovora o zakupu poslovnih prostora i kupoprodaji garaža.

„Dugo godina korisnici nisu imali reguliran status sa Republikom Hrvatskom. Ovim ugovorima, omogućeno je mirno, kontinuirano korištenje i obavljanje djelatnosti. Ugovori o podzakupu, poslovnoj i tehničkoj suradnji postali su ništavni. Ovo je početak primjene izmjena Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, kao zakona protiv zloporaba“, rekao je ministar Marić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i Osječko-baranjski župan Ivan Anušić s kojim je ministar Marić imao sastanak na temu pronalaska odgovarajuće lokacije za gradnju KBC-a Osijek i srednje škole u Đakovu.
 
Nakon potpisivanja ugovora, Ministar je u Vinkovcima s predsjednikom Uprave Pevec d.d. Juricom Lovrinčevićem potpisao Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta i građevina u Vinkovcima u vrijednosti 2 milijuna kuna. Potpisivanju Ugovora nazočio je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je uputio riječi zahvale ministru Mariću i Ministarstvu državne imovine što rade za dobrobit i razvoj županija i jedinica lokalne samouprave.
 
„Danas sam zadovoljan jer potpisani ugovor predstavlja ozbiljan korak u realizaciji važnih projekata. Aktiviranje napuštene i opustošene imovine donijet će korist i novo zapošljavanje gradu Vinkovcima i njegovim stanovnicima, a obnova i novo poslovanje osnažiti gospodarstvo ovoga područja“, kazao je ministar Marić.
 
Predsjednik Uprave Jurica Lovrinović zahvalio je ministru Mariću i njegovim suradnicima na suradnji i transparentnom natječaju te dodao: “Veliko mi je zadovoljstvo najaviti ovako veliki projekt i ulaganje u našu lijepu Slavoniju. Osim što će Pevecov prodajni centar u Vinkovcima nuditi širok asortiman kupcima, Vinkovčanima će biti osigurano 50 novih radnih mjesta sa sigurnim primanjima čime želimo potaknuti ostanak u Lijepoj Našoj.“
 
Navedena nekretnina bila je predmet javnog natječaja Ministarstva državne imovine, a ponuda tvrtke Pevec d.d. bila je najpovoljnija.
 
 

Pisane vijesti