Ministar Marić potpisao Sporazum o prodaji potraživanja prema društvu Cimos d.d.

Slika /arhiva-midim//slike/rsz_cimos-logo-hires.jpg

Dana 24. svibnja 2017.g. u Mokricama, ministar državne imovine Goran Marić i glavni izvršni direktor slovenske Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Imre Balogh potpisali su Sporazum o prodaji potraživanja prema društvu Cimos d.d., u nazočnosti slovenskog ministra za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravka Počivalšeka.

Nakon što je prošli tjedan završen prodajni proces CIMOS-a kupnjom od strane talijanskog Fonda Palladio Finanziaria potpisan je Sporazum koji konačno riješava pitanje CIMOS-ovog dugovanja Republici Hrvatskoj. U skladu sa Sporazumom slovenski DUTB platit će sedam milijuna eura Republici Hrvatskoj čime se regulira pitanje potraživanja nekadašnje Riječke banke, iz 90-tih godina, čiju naplatu potraživanja kasnije je preuzela hrvatska Državna agencija  za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Također, potpisanim Sporazumom se Republika Hrvatska povlači iz bilo kakve tužbe.

Ministar Goran Marić nakon potpisivanja rekao je kako je zadovoljan sporazumom. Posebice je zadovoljan što će Cimos nastaviti s radom u Republici Hrvatskoj te je uvjeren kako će novi vlasnik raditi na održavanju radnih mjesta u Cimos-ovim tvornicama u Istri.

Nakon potpisivanja sporazuma, održan je bilateralni susret ministara, dr.sc Gorana Marića i Zdravka Počivalšeka.

Pisane vijesti