Ministar Marić primio talijanskoga veleposlanika Cianfaranija

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Maric-Cianfarani.JPG

Ministar državne imovine Goran Marić i veleposlanik Republike Italije Adriano Chiodi Cianfarani sastali su se u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine.

Izrazivši zadovoljstvo susretom ministar Marić i veleposlanik Cianfarani razmijenili su mišljenja o mogućnostima produbljivanja gospodarske suradnje dviju zemalja. „Naše su države dvije prijateljske zemlje koje su podudarne tradicijom, kulturom i poviješću. Obje su zemlje mediteranske sa snažnom turističkom orijentacijom i s razvijenom suradnjom na gospodarskom planu. Moja je želja da gospodarska razmjena u skoroj budućnosti dodatno ojača.“ kazao je tom prigodom ministar Goran Marić.
 
„Dobra suradnja osobito na planu turizma učvršćuje naše dobrosusjedske odnose. Talijanski su turisti u prošloj godini u Hrvatskoj ostvarili 1,2 milijuna noćenja, a taj će broj  zasigurno rasti u godinama koje dolaze. Talijanske su tvrtke zainteresirane ulagati u Hrvatsku, samostalno ili u suradnji s domaćim, hrvatskim tvrtkama. Vi vodite vrlo važan sektor državne imovine. Cijenimo vašu ambiciju kojom dajete poticaj inozemnim investicijama.“ kazao je talijanski veleposlanik Cianfarani.  

Ministar Marić izvijestio je veleposlanika Cianfaranija o  pripremama za prihvaćanje novoga Zakona o upravljanju državnom imovinom koji bi imao olakšati inozemna ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Pisane vijesti