Ministar Marić u emisiji „A sada Vlada“ Hrvatskoga radija

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/HR A sada Vlada.jpg

Mnoštvo slučajeva svjedoči o zapuštenosti državne imovine.

Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je u srijedu, 15 studenoga 2017. godine u emisiji Prvog programa Hrvatskoga radija „A sada Vlada“. U emisiji se osvrnuo na  neprimjeren odnos državnih institucija spram imovine Republike Hrvatske u proteklih dvadesetak godina.

O zapuštenosti portfelja imovine svjedoči i mnoštvo slučajeva bespravnoga korištenja stanova i poslovnih prostora u državnom vlasništvu, nemogućnost naplate naknada, a povrh svega,  nepostojanje popisa stanova, građevinskih i poljoprivrednih  zemljišta, vojarna i kampova kojima je vlasnik Republika Hrvatska, ustvrdio je ministar Marić.

Naglasio je pritom da će novi Zakon o upravljanju državnom imovinom donijeti primjene u korist učinkovitog rješavanja nagomilanih neriješenih predmeta. Govoreći o neuspjeloj dokapitalizaciji dioničkog društva Đuro Đaković, čiji je država većinski vlasnik, ministar Goran Marić je ukazao na izostanak koordinacije s državnim institucijama.

S druge strane, ministar Marić očekuje da će se dokapitalizacija Petrokemije uspješno dovršiti i da će institucionalni ulagači u tu tvrtku investirati najmanje 400 milijuna kuna.


 
 

Pisane vijesti