Ministar Paladina predstavio državne nekretnine i investicije na Expo Real-u

  • Slika /slike/Ministar/2022_10_05_munchen3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

EXPO REAL najveći je međunarodni sajam koji svakoga listopada u Münchenu okuplja brojne izlagače, potencijalne investitore i stručnjake iz područja tržišta nekretnina i investicija.

Na ovogodišnjem sajmu koji se održava od 4. do 6. listopada sudjeluje Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, u suradnji s Istarskom županijom i Brijuni rivijera d.o.o.

Hrvatski predstavnici u okviru izložbenog prostora, panela i konferencija koji se održavaju na sajmu, međunarodnim investitorima prezentiraju nekretnine i najveće investicijske projekte i lokacije iz portfelja u vlasništvu Republike Hrvatske.
 
Sajam je u utorak i srijedu posjetio ministar Ivan Paladina s državnom tajnicom nadležnom za državnu imovinu Sanjom Bošnjak i suradnicima.
 
Ministar se susreo s međunarodnim investitorima i predstavio im razvojne projekte i investicijske potencijale Hrvatske. Tom prigodom istaknuo je da je važno da Hrvatska ima svoje predstavnike na ovakvim sajmovima te da je jedan od prioriteta Ministarstva uspostava kvalitetnog sustava upravljanja i raspolaganja državnom imovinom, uz aktiviranje državne imovine s ciljem gospodarskog razvoja.
 
„Drago mi je što ove godine Hrvatska ima svoje predstavnike na EXPO REAL-u. Kroz brojne susrete, radne sastanke i u izlagačkom prostoru predstavili smo investitorima projekte za investiranje u lokacije koje su u državnom vlasništvu te istodobno promovirali naše turističke destinacije. Hrvatska ima veliki ulagački potencijal i međunarodni investitori to prepoznaju, a Ministarstvo im je na raspolaganju za suradnju. Kvalitetne strane investicije Hrvatskoj mogu donijeti dodatan turistički i gospodarski razvoj kroz stvaranje novih sadržaja, privlačenje novih gostiju, zapošljavanje, a samim time i pozitivno utjecati na ukupan rast BDP-a.“, rekao je ministar.

U sklopu sajma, ministar Paladina održao je radni sastanak s državnim tajnikom u Saveznom ministarstvu stanovanja, urbanizma i graditeljstva Rolfom Bösingerom.
 
EXPO REAL ove je godine, osim predstavnika Hrvatske, okupio 1.198 izlagača iz 29 zemalja, uz 19.200 sudionika iz 52 zemlje.

Stranica | Informacija | Državna imovina