Ministar Paladina sudjelovao na panelu o upravljanju državnom imovinom

  • Slika /slike/Opcenito/2022_11_24_image-2.jpg
  • Slika

U organizaciji poslovnoga tjednika Lider, u Zadru se održava 14. susret gradonačelnika i poduzetnika. Susret okuplja više od 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva koji raspravljaju o unaprjeđenju razvoja gradova kroz bolje upravljanje imovinom, participativno budžetiranje, digitalizaciju, energetske izazove, gospodarenje otpadom te o nizu drugih tema.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina sudjelovao je danas na panelu „Upravljanje državnom imovinom“ u sklopu 14. susreta gradonačelnika i poduzetnika.

Uz ministra Paladinu, na panelu su sudjelovali gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova Željko Turk, gradonačelnik Rijeke i potpredsjednik Udruge Marko Filipović, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i direktor prodaje Hrvatske poštanske banke Dominik Živanović. Panel su moderirali glavni urednik Lider-a Miodrag Šajatović, i koordinatorica Udruge gradova Nives Kopajtich Škrlec.
 
Sudionici panela raspravljali su o digitalizaciji i mogućnostima djelomične decentralizacije u upravljanju državnom imovinom. Gradonačelnici su istaknuli svoja razmišljanja o mogućnostima efikasnijeg upravljanja državnom imovinom koja se nalazi u njihovim gradovima.
 
Ministar Paladina nazočnima je predstavio planove za unaprjeđenje sustava upravljanja i raspolaganja državnom imovinom te je istaknuo da je trenutno u završnoj fazi nabava sustava za digitalizaciju državne imovine, a realizacija tog projekta se očekuje u sljedećoj godini. Ujedno, ministar je naglasio da Ministarstvo kvalitetno surađuje s jedinicama lokalne samouprave te da je u procesu izmjena Zakona o upravljanju državnom imovinom spremno poslušati prijedloge te pokušati pronaći rješenja za izazove s kojima se suočavaju predstavnici gradova.
 

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina