Na jednom od najvećih sajmova graditeljstva Hanžek prezentirao 2 modela tipskih kuća

Slika /ArhiBau Hanzek/20211007_095036.jpg
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek nazočio je na svečanom otvorenju ArhiBau sajma i konferencije u Zagrebu, na kojem su bila visoka izaslanstva Vlade Republike Hrvatske na čelu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, predstavnici stručnih komora arhitekata i ostalih inženjera u graditeljstvu, predstavnici institucija realnog, obrazovnog i sektora civilnog društva, kao i svi zainteresirani dionici iz područja kulture građenja i održivog razvoja te predstavnici sajamskih izlagača.

Državni tajnik Hanžek održao je u okviru panela '' Budućnost nakon kriza – što je pred nama? '', izlaganje pod nazivom '' Obnova obiteljskih kuća – izazovi, potencijali i rješenja ''. Nakon izlaganja sudjelovao je na panel raspravi '' Što donosi budućnost u obnovi i razvoju izgrađenog prostora? ''. Sudionici na panelu pored državnog tajnika bili su: dr. sc. Julije Domac - Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, Ivana Katurić  - Urbanex, doc. dr. sc. Luka Korlaet - Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu/Grad Zagreb, Damir Vanđelić - Fond za obnovu i prof. dr. sc. Mladen Vedriš.

Najveći regionalni sajam i konferencija o kulturi građenja i održivog razvoja okupio je više od 200 izlagača.

Na jednom od najvećih sajmova graditeljstva u regiji Hanžek je u svom izlaganju istaknuo da je izrađena projektna dokumentacija za 2 modela tipskih kuća koje su prvi put i prezentirane javnosti, a na provedbu postupka iskaza interesa za izgradnju interes je iskazalo 79 gospodarskih subjekata te ponude dostavilo 46.

Pisane vijesti