Najava: Konferencija "Energetska obnova višestambenih zgrada"

Slika /EUFondovi/fotografije/2019_najava_konferencije_4.12.2019.jpg

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira konferenciju "Energetska obnova višestambenih zgrada" koja će se održati u srijedu 4. prosinca 2019. godine, u hotelu International u Zagrebu. Cilj konferencije je prezentiranje novog Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova višestambenih zgrada".

Konferencija je namijenjena prvenstveno zainteresiranim upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada kao potencijalnim prijaviteljima na novi poziv. Otvorit će je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, a u uvodnom dijelu će se sudionicima obratiti i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na konferenciji će se predstaviti planovi Ministarstva za buduće programsko razdoblje te će se prezentirati ključni elementi novog poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada, čija objava se planira početkom I. kvartala 2020. godine. Iz perspektive nadležnih tijela i institucija predstavit će se i dosadašnja iskustva i izazovi koji su se pojavili tokom provedbe projekata, kao i iskustva uspješnih korisnika iz poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada objavljenog krajem 2016. godine. U okviru navedenog poziva ugovorena su 584 projekta, a ukupno je dodijeljeno više od 554 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

S obzirom na novi način podnošenja prijava u odnosu na prethodni poziv, sudionicima konferencije bit će predstavljen i informatički sustav eFondovi, u okviru kojeg će se podnositi prijave na poziv.

Program konferencije i detalji vezano uz prijavu će naknadno biti objavljeni na web stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.



Pisane vijesti | Najava | Energetska obnova - ESI fondovi