Najava: Konferencija „Primjena Teritorijalne agende 2030. u praksi“ - 6. lipnja 2023.

Ministarstvo stanovanja, urbanog razvoja i graditeljstva Savezne Republike Njemačke u suradnji sa Saveznim Institutom za istraživanje graditeljstva, urbanih pitanja i prostornog razvoja organizira 6. lipnja 2023. godine od 1000 do 1500 sati (CET) online konferenciju pod nazivom:
 
„Primjena Teritorijalne agende 2030. u praksi – rezultati pilot aktivnosti, pregled stanja i perspektiva daljnje provedbe”
 
Teritorijalna Agenda 2030 ključni je strateški dokument usvojen tijekom njemačkog predsjedanja Vijećem Europske unije na neformalnom sastanku ministara nadležnih za teritorijalnu koheziju 1. prosinca 2020. godine. U okviru Teritorijalne Agende 2030 predviđeno je pokretanje pilot-projekata kojima će se na konkretan način potaknuti ostvarivanje ciljeva Teritorijalne agende 2030.
 
Ova će konferencija biti usmjerena na rezultate provedbe pilot aktivnosti pod nazivom „Budućnost zaostalih regija: poticanje provedbe prostornih strategija”, koju predvodi Njemačka. U okviru te aktivnosti, šest partnerskih regija u Njemačkoj, Francuskoj, Portugalu i Austriji razvilo je inovativna rješenja za prostorno planiranje kojima se poboljšava životnost ruralnih regija.
 
Konferencija će također dati pregled prvih rezultata ostalih europskih pilot aktivnosti iz nacionalnih, regionalnih i lokalnih perspektiva.
 
U završnoj raspravi uzet će se u obzir stečena iskustva i koristi od provedbe pilot aktivnosti te će se raspravljati o sljedećim koracima u provedbi Teritorijalne agende 2030.
 
Poveznica za registraciju i dnevni red konferencije biti će objavljeni uskoro.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja