Nastupni posjet veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Józsefa Magyara

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Mađar_01.jpg

U ponedjeljak, 9. rujna 2019.godine, ministar državne imovine Mario Banožić primio je u nastupni posjet veleposlanika Mađarske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Józsefa Magyara.

Ministar Banožić i veleposlanik Magyar razmijenili su stajališta u svezi razvojnih projekata koji bi mogli doprinijeti gospodarskom rastu, stabilnosti susjednih zemalja te daljnjem razvijanju prijateljskih hrvatsko-mađarskih odnosa.

„Mađarska nam je prvi susjed i imamo jako pozitivna iskustva posebno kada je riječ o projektima, povlačenju sredstava i prekograničnoj suradnji. Trgovinska i gospodarska suradnja dviju zemalja je jako dobra“, rekao je ministar Banožić.

Veleposlanik Magyar čestitao je ministru Banožiću na imenovanju te istaknuo da je Mađarska na četvrtom mjestu najvećih investitora u Republiku Hrvatsku međutim da je potrebo uložiti dodatne napore da se potakne trend ulaganja i u regionalna područja Republike Hrvatske koja graniče s Mađarskom.

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna suradnja dviju susjednih i prijateljskih zemalja koje veže duga zajednička povijest. Na kraju sastanka oboje su iskazali namjeru za daljnjim razvojem uspješne bilateralne suradnje.

Pisane vijesti