Novi europski Bauhaus – dvodnevna konferencija u sklopu 18. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji

U okviru 18. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji („La Biennale di Venezia“) Novi europski Bauhaus će 25. i 26. svibnja 2023. godine održati dvodnevnu konferenciju na kojoj će se predstaviti određena radikalna, ali moguća ljudska djelovanja koja vode boljem korištenju prostora i resursa.

Prvog dana konferencije naziva „Radikalna, ali moguća buduća prostorna rješenja“, koji je otvoren samo studentima, održat će se predavanja i  paralelne rasprave na kojima će se promišljati o mogućim rješenjima za održivu budućnost, koja se tumače kao novi načini života, učenja, projektiranja, izgradnje te nabave materijala i energije.

Drugi dan je otvoren svima i prenosit će se uživo. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen otvorit će niz interdisciplinarnih rasprava u kojima će sudjelovati neki od najpriznatijih arhitekata našeg vremena i međunarodni stručnjaci iz nekoliko različitih područja. Povjerenica Europske komisije Elisa Ferreira zaključit će konferenciju ukazujući na prilike za proširenje pristupa Novog europskog Bauhausa u okviru programa potrošnje EU-a. (pointing to opportunities to scale up New European Bauhaus approaches within EU spending programmes)

Program konferencije možete pogledati ovdje, a poveznica za prijenos konferencije uživo bit će dostupna na mrežnoj stranici prvog dana konferencije 25. svibnja 2023. godine

Pisane vijesti | Informacija | Novi Europski Bauhaus