Novi Zakon i promjene

Slika /arhiva-midim//slike/shutterstock_121319713.jpg

Održan sastanak ministra državne imovine dr. sc. Gorana Marića i predstavnika poslodavaca i sindikata Davora Majetića, predsjednika HUP-a i Mladena Novosela predsjednika SSSH.

U tijeku je javna rasprava Nacrta prijedloga Zakona o upravljaju državnom imovinom u kojemu će biti i odredba o statusu članova Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju. S time u svezi, 26. lipnja 2017. je u Ministarstvu državne imovine održan sastanak ministra državne imovine dr. sc. Gorana Marića i predstavnika poslodavaca i sindikata Davora Majetića, predsjednika HUP-a i Mladena Novosela predsjednika SSSH.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo o potrebi uvida u stanje i zadržavanje dobrih odnosa socijalnih partnera te o statusu predstavnika sindikata i poslodavaca u Upravnom vijeću Centra za restrukturiranje i prodaju. Dogovoreno je, da će se u Nacrtu prijedloga Zakona o upravljaju državnom imovinom propisati odredba da predstavnici sindikata i poslodavaca sudjeluju u radu Upravnog vijeća, ali bez prava odlučivanja kao što je bilo do sada.

Sudionici sastanka su ocijenili da za ovakav pristup postoje bitni zajednički, razumski i životni interesi, koji proizlaze iz samog značaja teme kao što je upravljanje državnom imovinom.
 
Sami zaključak o pravu odlučivanja u Upravnom vijeću CERP-a ocijenili su prirodnim i logičnim, budući da status predstavnika sindikata i poslodavaca ne uključuje odgovornost za stanje poslovanja CERP-a.
 

Pisane vijesti