Obavijest za korisnike stanova i garaža u Zagrebu

Slika /arhiva-midim//slike/shutterstock_89520631.jpg
Korisnici koji su u najmu stana ili zakupu garaže u Zagrebu, a kojima je uslijed potresa došlo do oštećenja nekretnine te je ista neuporabljiva, imaju dvije mogućnosti.

Ukoliko je došlo do oštećenja stana ili garaže koju koriste, a više ih ne žele koristiti, potrebno je u roku od 15 dana kontaktirati Ministarstvo na adresu elektroničke pošte otpis.racuna.stanovi@midim.hr ili poštom na adresu Ministarstvo državne imovine, Ulica Ivana Dežmana 10, 10000 Zagreb, kako bi se dogovorio termin primopredaje nekretnine i otpis potraživanja po računu za travanj 2020. godine.

Ukoliko se zbog potresa stan ili garaža ne može trenutno koristiti, ali se nakon sanacije štete korisnici žele i dalje nastaviti koristiti nekretninom, radi mogućeg otpisa potraživanja po računu za travanj 2020. godine, potrebno je ispuniti obrazac i dostaviti ga u roku od 15 dana na adresu elektroničke pošte otpis.racuna.stanovi@midim.hr ili poštom na adresu Ministarstvo državne imovine, Ulica Ivana Dežmana 10, 10000 Zagreb.

Uz predmetni obrazac, Ministarstvu su korisnici dužni dostaviti najviše do 4 fotografije stana ili garaže od kojih jedna obavezno mora biti fotografija naljepnice o oštećenju nekretnine ili drugi dokaz ovlaštenog statičara da stan ili garaža nije za korištenje odnosno da je neuporabljiv do daljnjega.
Ministarstvo će nakon zaprimanja popunjenog obrasca i fotografija izvršiti izvanredni očevid nekretnine te sastaviti zapisnik o stanju iste.

Ukoliko se očevidom utvrdi da nekretnina trenutno nije za korištenje, izvršit će se otpis potraživanja po ispostavljenom računu za travanj 2020. godine.

Ukoliko korisnici dostave popunjeni obrazac u roku od 15 dana, do očevida nekretnine nisu dužni platiti ispostavljeni račun za travanj 2020. godine.
 

Pisane vijesti