Objavljen natječaj Europan 17: Živi gradovi („Living cities“)

17. ciklus međunarodnog natječaja EUROPAN raspisan je pod tematskim nazivom Živi gradovi. Cilj natječaja je predložiti projekte koji potiču promjene i doprinose ekološkoj tranziciji. Natječaj je otvoren stručnjacima i studentima arhitekture, krajobraza i urbanističkog planiranja mlađima od 40 godina, a prijave traju do 30. srpnja 2023. godine.

Cilj natječaja je istražiti obnovljive kapacitete novih ekologija i prevazići suprotnosti između prirode i antropocentričnog pristupa u vremenima obilježenim prirodnim katastrofama i klimatskim izazovima.
 
Natječaj je otvoren stručnjacima i studentima arhitekture, krajobraza i urbanističkog planiranja mlađima od 40 godina. Više o uvjetima i pravilima natječaja…
 
Ove godine izabrana je 51 europska lokacija među kojima je i centar grada Makarske. Obuhvat natječaja odnosi se na područje povijesne jezgre u kojoj je potrebna intervencija usmjerena na kulturni turizam pri čemu na unaprijed određenim lokacijama treba preoblikovati gradsku tržnicu, izgraditi mediteranski kulinarski centar te kreirati novi prostor za realizaciju kulturnih sadržaja i programa. Više o tome…
 
Prijave traju do 30. srpnja 2023. godine, a kalendar cijelog natječaja možete pogledati ovdje.
 
Inicijativa Novi europski Bauhaus promiče dosadašnji i budući rad organizacije EUROPAN te poziva sve zainteresirane na sudjelovanje.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja