Objavljen popis prijavitelja na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Slika /slike/Opcenito/Novost_popis prijavljenih za OK_FZOEU.png

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojim je mrežnim stranicama objavio popis prijavitelja na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Prijavu za sufinanciranje za neke od mjera energetske obnove podnijelo je više od 8.500 građana.

Popis sadrži ime i prezime prijavitelja, grad/mjesto te vrijeme zaprimanja, u skladu s kojim je prijaviteljima dodijeljen redni broj. Prijave će se razmatrati prema rednom broju zaprimanja.

Podsjetimo, Programom energetske obnove obiteljskih kuća kojeg je donijela Vlada RH na prijedlog Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine predviđeno je sufinanciranje cjelovite energetske obnove, vanjske ovojnice i stolarije, ali i financiranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Za obnovu pojedine kuće je, ovisno o mjerama, moguće od Fonda dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

Cilj ovog poziva je povećanje broja energetski obnovljenih obiteljskih kuća u Republici Hrvatskoj što će rezultirati uštedom energije i smanjenjem emisije CO2, a sve kao dio ostvarenja strateških ciljeva smanjenja potrošnje energije u zgradarstvu.

Smanjenje potrošnje energije u energetski obnovljenim kućama podrazumijeva smanjenje mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života. Nadalje, planiranje i provedba ovih aktivnosti podrazumijeva i angažman lokalnih tvrtki i stručnjaka odnosno potiče gospodarsku aktivnost, te povećava tržišnu vrijednost obnovljenih nekretnina.

Sve infomacije o javnom pozivu dostupne su na sljedećem linku: https://www.fzoeu.hr/hr/energetska-obnova-obiteljskih-kuca-7679/7679

Izvor: FZOEU/MPGIPisane vijesti | Vijesti iz medija | Energetska učinkovitost