Obnovljena, proširena i opremljena zgrada Doma zdravlja u Dvoru

  • Slika /slike/Opcenito/2024_05_21-image-4DT.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Domagoj Orlić nazočio je u utorak 21. svibnja 2024. prigodnoj svečanosti otvorenja obnovljene zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Dvoru. Radove cjelovite obnove zgrade nakon potresa, u vrijednosti 1,2 milijuna eura, provela je Sisačko-moslavačka županija.

"Zadovoljstvo je danas biti u Dvoru gdje je završena cjelovita obnova zgrade Doma zdravlja. S obzirom da je obnova obuhvatila ojačanje konstrukcije objekta, izvedbu novih podova, stropova i zidova, ugradnju nove unutarnje i vanjske stolarije, krovišta i energetski učinkovite vanjske ovojnice, možemo reći da imamo gotovo novu zgradu Doma zdravlja. Ovo je još jedna u nizu zgrada koju smo obnovili nastojeći osigurati kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije“, izjavio je župan Celjak prilikom otvaranja.

Osim dijela zgrade koji je korišten za potrebe Doma zdravlja, obnovljen je i dio zgrade koji je do sada bio nekorišten. 

U zgradi Doma zdravlja u Dvoru djeluju dvije ordinacije obiteljske medicine, dvije ordinacije dentalne medicine i medicinsko-biokemijski laboratorij. Sisačko-moslavačka županija osigurala je i dolazak ginekologa, a stanovnicima je dostupna i zdravstvena njega u kući te patronažna djelatnost.

Za obnovljenu zgradu Doma zdravlja u Dvoru nabavljena je i nova oprema.

Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila i uredila zgrade domova zdravlja u Sisku, Glini, Žažini, Jabukovcu, Kratečkom, Galdovu, Topolovcu i Dvoru, pri kraju su radovi obnove na zgradama u Sisak-Capragu i Sunji, a u Petrinji se gradi nova zgrada Doma zdravlja.

„Sisačko-moslavačka županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova, nastoji osigurati što kvalitetniju infrastrukturu i opremu, kako bi imali još bolju zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike županije. U našem zdravstvenom sustavu također imamo najkvalitetnije ljude, medicinsko i nemedicinsko osoblje, a svi zajedno moramo raditi na tome da ih zadržimo i da dovedemo nove“, zaključio je Celjak. 

Izaslanik ministra zdravstva i državni tajnik Tomislav Dulibić, koji je zajedno s izaslanikom ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i državnim tajnikom Domagojem Orlićem, nazočio svečanosti, rekao je kako je nakon potresa za obnovu Sisačko-moslavačke županije bilo potrebno puno volje i energije.

„Želim zahvaliti na suradnji i cjelokupnom radu županu Celjaku i njegovim suradnicima. Mi ulažemo preko 80 milijuna eura na području Sisačko-moslavačke županije, ukupno na razini Republike Hrvatske preko 800 milijuna eura u zdravstvo. Primarna zdravstvena zaštita je najvažnija i stup je zdravstva, a ovi prostori, ovako uređeni, pomažu da tu zadržimo djelatnike", rekao je Dulibić.

Svečano otvorenje obnovljene zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Dvoru uveličali su učenici Osnovne škole Dvor, ravnateljica Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije Sanja Habek, liječnice i liječnici, medicinske sestre i ostalo osoblje zaposleno u zgradi Doma zdravlja u Dvoru.

Izvor: smz.hr/MPGI Pisane vijesti | Informacija | Obnova