Odluka o kupnji suvlasničkog dijela nekretnine u Zagrebu

Slika //slike/Opcenito/14_09_2022_sjednica_vlade%20(20).jpg

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Odluku o kupnji suvlasničkog dijela nekretnine u Zagrebu, u vlasništvu trgovačkog društva Vjesnik d.d. u likvidaciji iz Zagreba.

​Ovom Odlukom Vlade omogućuje se kupnja suvlasničkog dijela nekretnine u poslovnoj zgradi u Zagrebu, Slavonska avenija 2 i 4/Odranska 1-1/1, u svrhu osiguranja poslovnih prostora za smještaj tijela državne uprave i pismohrane navedenih tijela u sklopu jedne nekretnine.
 
Kupoprodajna cijena nekretnine iznosi 47.010.000,00 kuna (6.239.299,22 eura) temeljem Procjembenog elaborata Druga procjena od 28. listopada 2022. i Procjembenog elaborata Druga procjena - dopuna od 23. studenoga 2022., Visokog procjeniteljskog povjerenstva iz Zagreba.

S obzirom na to da Republika Hrvatska ima potraživanja prema trgovačkom društvu Vjesnik, iznos utvrđene kupoprodajne cijene umanjit će se za iznos ukupnog potraživanja koje je utvrđeno na temelju obavijesti tijela državne uprave dostavljenih Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine do dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.
 
Ugovor o kupoprodaji nekretnine s društvom Vjesnik, sklopit će Republika Hrvatska zastupana po Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina