Odluka o prihvaćanju ponude za kupnju dionica 3. Maj MID i isplata dvije zaostale plaće

Slika /arhiva-midim/

Na danas održanoj sjednici Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju donesene su odluke o prihvaćanju obvezujuće ponude Uljanika d.d. Pula za kupnju dionica društva 3. MAJ Motori i dizalice d.d. Rijeka te isplati dviju zaostalih plaća radnicima MID-a.

CERP će pozvati izabranog ponuditelja ( Uljanik d.d. Pula ) na sklapanje Ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva 3. MAJ Motori i dizalice d.d. u što kraćem roku, a najkasnije u roku od 60 dana.

Upravno vijeće CERP-a je nakon provedenog javnog postupka prodaje dionica, prihvatilo ponuda za kupnju 230.823 dionica društva 3. Maj Motori i dizalice d.d. za iznos kupoprodajne cijene od 1,00 kune uz ispunjenje obveznog uvjeta preuzimanja svih preostalih neispunjenih obveza Republike Hrvatske/Centra iz Ugovora o prijenosu dionica trgovačkog društva 3. Maj Motori i dizalice d.d., sklopljenog 2013. između Brodograđevne industrije 3. MAJ d.d.  Rijeka i Republike Hrvatske.

Podsjetimo, u postupku javne prodaje dionica društva 3. MAJ MID tijekom prvog kruga prodaje i utvrđivanja interesa pristiglo je pet pisama namjere. Tijekom drugog kruga, dakle trajanja poziva za podnošenje obvezujućih ponuda  za kupnju dionica Društva 3 MAJ MID d.d. otkupljene su dvije ponudbene dokumentacije. Preuzeta je jedna ponudbena dokumentacija, a ponudbenu dokumentaciju preuzelo je društvo Uljanik d.d. Pula, koje je i jedino podnijelo obvezujuću ponudu za kupnju dionica društva 3. Maj MID d.d..



Pisane vijesti