Održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Smokvica2.jpg

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak s predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Rogoznice Sandrom Jakelić, predstavnicima Ministarstva obrane i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Tema sastanka bila je mogućnost revitalizacije postojećih građevina na otoku Smokvica radi privođenja svrsi za potrebe zakupca i provedba projekta.

Župan Pauk pozdravio je projekt investitora. „Županija podržava kvalitetne i konkretne projekte i uvijek je spremna na suradnju i pronalaženje zajedničkih rješenja u skladu s hrvatskim zakonima“, kazao je župan Pauk.

„Vrlo konkretno smo analizirali postojeće stanje, iznijeli prijedloge, ali i pokušali pronaći rješenje za mogući model prenamjene koji bi zakonski bio primjenjiv za otok Smokvicu, budući se radi o otoku posebne namjene“, rekao je ministar Banožić.

U cilju što brže realizacije za stvaranjem uvjeta za postupak revitalizacije postojećih građevina na otoku Smokvica utvrđen je hodogram aktivnosti za tvrtku Zelene nekretnine d.o.o.

Pisane vijesti