Održan sastanak s predstavnicima komora i fakulteta na temu programa mjera i pravilnika

  • Slika /slike/Ministar/2020_10_06-image-2.jpg
  • Slika

​U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u utorak, 6. listopada 2020. godine, održan je sastanak na temu radnog prijedloga Pravilnika o sadržaju i tehničkim elementima projektne dokumentacije obnove, projekta za uklanjanje zgrade i projekta za građenje zamjenske obiteljske kuće kao i Programa mjera.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatske komore arhitekata, Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Hrvatske komore inženjera strojarstva te Građevinskog, Arhitektonskog i Pravnog fakulteta.

Pravilnikom će se detaljnije propisati sadržaj i tehnički elementi projektne dokumentacije obnove potresom oštećenih zgrada javne namjene, višestambenih, poslovnih i stambeno-poslovnih zgrada te obiteljskih kuća, projekta za uklanjanje zgrade, projekta za građenje zamjenske obiteljske kuće, te način opremanja, označavanje kao i način te značenje ovjere od strane ovlaštenih osoba, pravila za ispis projektne dokumentacije obnove, projekta za uklanjanje zgrade i projekta za građenje zamjenske obiteljske kuće.
 
Obnova i druge mjere provodit će se na način i u skladu s programima mjera i aktivnostima obnove, koje će donositi Vlada na prijedlog Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ministarstvo prijedloge programa mjera izrađuje u suradnji sa Stručnim savjetom za obnovu, a po potrebi i s drugim javnopravnim tijelima i osobama.
 
„I dalje slušamo sve dionike ovog važnog procesa, uvažavamo mišljenje struke te radimo sve kako bi što prije mogli započeti s organiziranom obnovom.“ – poručio je ministar Horvat.
 
Izrada Pravilnika i Programa je u završnoj fazi te se uskoro očekuje njihovo upućivanje u javnu raspravu kako bi se o istima mogla očitovati i ostala zainteresirana javnost.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova