Održan sastanak s predstavnicima kosovskih gradova, općina i ministarstava

  • Slika /slike/Opcenito/2021_12_16-image-2Z.JPG
  • Slika
  • Slika

U četvrtak 16. prosinca 2021. godine g. Bojan Linardić, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj u Ministarstvu, uz voditeljice službe Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja: Tihanu Matota, Lidiju Majcan-Horvat i Romanu Romić održao je sastanak s predstavnicima kosovskih gradova, općina i ministarstava

Na sastanku su predstavljeni zakoni iz nadležnosti Ministarstva, sustav prostornog planiranja Republike Hrvatske, postupke izdavanja dozvola, a ravnatelj Linardić je dao i pregled svih modula Informacijskog sustava prostornog uređenja, te naveo ostale aktivnosti iz djelokruga rada.

U sklopu kraćeg izlaganja, ravnatelj se osvrnuo na najavljene postupke izrade izmjena i dopuna zakona, izradu Državnog plana prostornog razvoja i aktivnosti koje prate navedene postupke.

Predstavnici kosovskih gradova, općina i ministarstava predstavili su svoj sustav donošenja i provedbe prostornih planova te postavili niz pitanja u vezi prostornog planiranja, nadležnosti kod izdavanja dozvola, zakonodavnog okvira, ozakonjenja nezakonitih zgrada i drugo.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo predstavljenim temama i razmjenom iskustava te zaželjeli nastavak suradnje i zajedničkih aktivnosti.
 

Pisane vijesti | Informacija | Zavod