Održana 6. sjednica Upravnog vijeća CERP-a

Slika /arhiva-midim//slike/shutterstock_121319713.jpg

U ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine, održana je 6. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (UV CERP) pod predsjedanjem dr.sc.Gorana Marića, predsjednika UV CERP-a i ministra državne imovine.

Nakon usvajanja dnevnog reda, donesene su odluke o prijedlogu članova uprava u trgovačkim društvima; PETROKEMIJA d.d., Kutina i GAVRILOVIĆ MALA PRIVREDA d.o.o., Petrinja. Članovi Uprava društva odabrani su prema smjernicama Uredbe o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava na prijedlog resornih ministarstava te kao takvi predstavljaju najkvalitetnije kandidate.

Posebna pozornost, kroz veći broj točaka dnevnog reda, posvećena je planiranim i pokrenutim postupcima prodaje dionica, poslovnih udjela i nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske i drugih državnih imatelja iz portfelja CERP-a. Nastavno na navedeno, među odlukama o prodaji, Upravnom vijeću prezentirano je Izvješće o pokrenutim postupcima prodaje u provedbenom razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2017.godine.

Naime, početkom godine, odlukom UV i ravnatelja CERP-a pokrenuta je prodaja dionica/poslovnih udjela postupkom javnog nadmetanja za ukupno 69 trgovačka društva kojima upravlja Centar, te je objavljeno ukupno četiri poziva za iskaz interesa. Za preko 56 posto društava iskazan je interes za kupnju dionica/poslovnih udjela javnim nadmetanjem, što predstavlja veliki poticaj Centru za daljnje ozbiljno pokretanje postupaka spram potencijalnih investitora.

Više o donesenim odlukama UV Centra na linku http://www.cerp.hr/default.aspx?id=5541

Pisane vijesti