Održana četrnaesta provedbena radionica u okviru Poziva 4c1.4

Slika /EUFondovi/fotografije/2019_02_08.image.1.jpg

U srijedu, 6. veljače 2019. godine u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održana je četrnaesta po redu provedbena radionica za korisnike u okviru Poziva 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'.

Na provedbenim radionicama, čiji je cilj priprema i provođenje korisnika kroz procedure provedbe ugovorenih projekata, do sada je informirano gotovo 300 sudionika. 

Prezentaciju pod nazivom „Energetska obnova zgrada javnog sektora – stručna podrška“ održali su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Istaknuta je mogućnost korištenja stručne pomoći dodijeljenog voditelja projekta koji surađuje s korisnikom kroz preporuke i komentare. Korisnici su upozoreni na  izazove u provedbi javne nabave kao mjesto najčešćih nepravilnosti i financijskih korekcija.
 
Predstavnica HBOR-a održala je Prezentaciju o mogućnosti sufinanciranja sredstava vlastitog učešća korisnika putem financijskog instrumenta 'ESIF Krediti za energetsku učinkovitost'. Kredit je namijenjen za  financiranje provedbe ulaganja u energetsku učinkovitost te poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u zgradama javnog sektora. Prihvatljivi prijavitelji su svi oni koji su dobili Odluku o financiranju za prijavljeni projekt energetske obnove u sklopu Poziva.

Po Pozivu su do sada donesene 444 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti projekata preko 1,74 milijarde kuna od toga je više od 865 milijuna bespovratnih sredstava. Objavljen je registar s potpisanih 374 Ugovora ukupne vrijednosti više od 1,49 milijarde kuna od toga je više od 752 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Napominjemo da je Poziv zatvoren s datumom 4. veljače 2019.  godine zbog iskorištenja raspoložive financijske alokacije dok je postupak evaluacije projekata kao i dodjele Odluka o financiranju za sve projektne prijedloge prijavljene u razdoblju od 4. do 5. rujna 2018. godine u tijeku.


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi