Održana deseta provedbena radionica u okviru Poziva 4c1.4

Slika /EUFondovi/fotografije/2018_11_22.image.1.jpg
U srijedu 21.studenog 2018. u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održana je deseta provedbena radionica za uspješne prijavitelje  u sklopu Poziva za energetsku obnovu zgrada javnog sektora.

Na provedbenoj radionici su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz prezentaciju  pojasnili korake provedbe projekta.  Istaknuta je novina ovoga Poziva od same prijave,  komuniciranje kroz elektronički sustav eFondovi kao pomoć u komunikaciji prilikom provedbe projekta. Upozoreno je na važnost  izrade plana nabave nakon potpisivanja Ugovora, poštovanje rokova i koordiniranje aktivnosti provedbe s voditeljima projekta dodijeljenih od strane FZOEU/PT2 kao i drugim  dionicima u provedbi. Tijekom provedbe projekta treba posebno paziti na postupak provođenja javne/ jednostavne nabave, koji je isključiva odgovornost Korisnika, zatim na neusklađenosti aktivnosti projekta i glavnih proračunskih aktivnosti odobrenih Ugovorom ili na aktivnosti provedbe koje mogu biti neusklađene s uvjetima Poziva. Cilj ovih provedbenih radionica je upravo skrenuti pažnju na moguće nepravilnosti kroz čitavo razdoblje provedbe projekta koje mogu rezultirati financijskim korekcijama.

Predstavnica HBOR-a u prezentaciji 'ESIF kredit za energetsku učinkovitost' predstavila je financijski instrument za financiranje provedbe ulaganja u energetsku učinkovitost te poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u zgradama javnog sektora.

Do sada je po Pozivu doneseno 329 Odluka o financiranju ukupne vrijednosti projekata više od 1 milijarde i 224 milijuna kuna od čega je bespovratno  više od 637 milijuna kuna. Potpisan je 291 Ugovor ukupne vrijednosti projekata jedne milijarde i 120 milijuna kuna od čega je bespovratno više od 566 milijuna kuna. Održavanje provedbenih radionica nastavlja se do kraja 2018. godine.
 


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi