Održana osamnaesta provedbena radionica u okviru Poziva 4c1.4

Slika /EUFondovi/Poziv4c1.4/2019_04_04_image.1.jpg

U srijedu, 03. travnja 2019. u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održana je osamnaesta po redu provedbena radionica za Korisnike u sklopu Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira provedbene radionice u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj čiji predavači informiraju Korisnike o potencijalnim nepravilnostima i uvjetima provedbe projekata te odgovaraju na pitanja Korisnika po završetku izlaganja.

Cilj provedbenih radionica je priprema Korisnika na što kvalitetniju provedbu projekta i skretanje pažnje na potencijalne nepravilnosti koje mogu rezultirati financijskim korekcijama. Prema dosadašnjem iskustvu najčešće nepravilnosti se odnose na provedbu postupaka javne odnosno jednostavne nabave, neusklađenosti projektnih i proračunskih aktivnosti odobrenih Ugovorom te na naknadno utvrđene aktivnosti u provedbi projekta a koje nisu u skladu s uvjetima Pozivao čemu su govorile predstavnice FZOEU/PT2 kroz prezentaciju „Provedba ugovora sufinanciranih bespovratnim EU sredstvima za period 2014.-2020“.

Predstavnica HBOR-a u prezentaciji 'ESIF kredit za energetsku učinkovitost' predstavila je financijski instrument za financiranje provedbe ulaganja u energetsku učinkovitost te poticanje korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u zgradama javnog sektora.

Po Pozivu su do sada donesene 542 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti preko 2,2 milijarde kuna od čega je preko 1,1 milijarda kuna bespovratnih sredstava. Do danas su potpisana 452 Ugovora ukupne vrijednosti preko od 1,7 milijardi kuna od čega je bespovratno preko od 868 milijuna kuna.

Napominjemo da se nastavlja održavanje provedbenih radionica dva puta mjesečno za uspješne korisnike u travnju i svibnju 2019. godine.
 
 


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi