Održana radionica - Primjena u praksi Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za Urede državne uprave iz cijele Hrvatske

Slika /slike/test/77059368_874889932905598_4493924582176063488_n.jpg
Dana 11. studenog 2019. godine u Green Gold Centru – Kongresni centar Forum, održana je radionica -  Primjena u praksi Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima („Narodne novine“ br. 106/18) u organizaciji Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i UNHCR-a.
 
Uvodni govor održali su Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Giuseppe DiCaro, predstavnik Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Republici Hrvatskoj.
 
Državni tajnik Nikola Mažar naglasio je da smo pri kraju godine u kojoj je stupio na snagu novi Zakon, godine u kojoj smo se našli pred mnogim izazovima vezanim za stambeno zbrinjavanje. Ti izazovi zahtijevali su  dodatne aktivnosti, donošenje podzakonskih akata i izmjene Uredbe, kako bi se Zakon što bolje i efikasnije primjenjivao u praksi. Rekao je da je održavanje Radionice prije svega usmjereno na davanje odgovara na sva pitanja vezana za Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Također je naglasio važnost sudjelovanja predstavnika Ureda državnih uprava iz cijele Hrvatske na ovoj Radionici zbog aktualne situacije spajanja Ureda državnih uprava sa županijama od 1. siječnja 2020. godine. Svjestan ozbiljnosti i odgovornosti situacije, istaknuo je da pojačanim aktivnostima kroz službene sastanke i ovakve radionice želimo doprinijeti što bezbolnijem transformiranju odnosno spajanju Ureda državnih uprava sa županijama upravo zbog primjene novog Zakona i aktivnosti vezanih za stambeno zbrinjavanje.
 
Zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Tatjana Vukobratović Spasojević, predstavila je svoje suradnike te je svaki prezentirao svoj djelokrug rada.

Pisane vijesti