Općinama Krapinsko-zagorske županije nekretnine vrijedne 15 milijuna kuna i tabularne isprave za društveno-obrazovne namjene

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Krapina 2.jpg

Na današnjoj 196. sjednici, koja je održana u Krapini, Vlada Republike Hrvatske donijela je četiri Odluke te dva Zaključka o darovanju nekretnina za jedinice lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna.

Općini Mariji Bistrici darovat će se dvije nekretnine u k.o. Marija Bistrica. Nekretnina vrijednosti 11,8 milijuna kuna, koristit će se u svrhu izgradnje Poduzetničke zone Marija Bistrica 1 te će se time omogućiti razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Za smještaj društvenog doma i potrebe mještana, Općini Mariji Bistrici darovat će se i nekretnina vrijednosti 701 tisuća kuna.
 
Republika Hrvatska Općini Bedekovčina darovat će nekretninu u k.o. Poznanovec, odnosno zapuštenu zgradu Spomen dom boraca NOB-a, dječje igralište i park oko zgrade, ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Spomenutu zgradu Općina će urediti i opremiti sa zbirkom Domovinskog i II. Svjetskog rata, a za najmlađe stanovnike uredit će dječje igralište i park.
 
Dvije nekretnine darovat će se i Općini Hum na Sutli. U svrhu sanacije i proširenja odlagališta otpada „Hum na Sutli“ darovat će se deponij, vrijednosti 634 tisuće kuna. Zaključkom Vlade Republike Hrvatske, Općini Hum na Sutli darovat će se i nekretnina u k.o. Prišlin, vrijednosti 582 tisuće kuna, za proširenje groblja, izgradnju pristupne ceste, parkirališta za potrebe groblja i uređenja dječjeg igrališta.
 
Vlada Republike Hrvatske donijela je i Zaključak o darovanju Općini Đurmanec dijela nekretnine u k.o. Đurmanec. Na nekretnini vrijednosti 114 tisuća kuna gradit će se nova pristupna cesta do Mjesnog groblja u Đurmancu.
 
Nakon sjednice Vlade, ministar Mario Banožić uručio je i pet tabularnih isprava. Ravnateljici Srednje škole Zlatar Zdenki Rogini uručio je tabularnu ispravu kojom škola postaje vlasnikom dijela školskog objekta.  Za vlasništvo nad zgradom Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok i sportskih terena, ministar je uručio tabularnu ispravu ravnateljici Bibijani Šlogar.
Načelniku Općine Marija Bistrica Josipu Miličkiju uručena je tabularna isprava, kojom Općina postaje vlasnikom društvenog doma.
Općina Zagorska Sela i Desinić postaju vlasnikom nogometnih igrališta na svom području. Tabularne isprave ministar Banožić uručio je načelnicima Kseniji Krivec Jurak i Zvonku Škreblinu.
 
„Upravo ovim današnjim odlukama, zaključcima i tabularnim ispravama, Ministarstvo državne imovine, uz potporu i razumijevanje Vlade Republike Hrvatske pokazuje da postoji zajednički cilj, a on je da neiskorištenu državnu imovinu stavljamo u funkciju gospodarstva i lokalne samouprave. I ovom održanom Sjednicom šaljemo jasnu poruku koliko nam je važan dijalog i  partnerstvo sa županijama, gradovima i općinama kako bismo ostvarili ravnomjeran gospodarski i demografski rast diljem Lijepe naše. Iako je opravdanost osnivanja Ministarstva bila dilema, i ovim današnjim činom pokazali smo opravdanost te odluke“, naglasio je ministar Banožić.

Pisane vijesti