Općini Vinica dječje igralište, Sveučilištu Sjever dio bivše vojarne „Ivan Drašković"

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Vinica_29082019_1.jpg

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u četvrtak, 29. kolovoza 2019. godine, ministar državne imovine Mario Banožić, službeno je posjetio Varaždinsku županiju.

U Općini Vinica, ministar Banožić uručio je načelniku Marijanu Kostanjevcu tabularnu ispravu kojom Ministarstvo u vlasništvo Općini Vinica prenosi već izgrađeno dječje igralište površine 3 849 metra kvadratna.

„Danas je jedan od važnijih  dana  za našu općinu. Hvala ministru Banožiću i njegovim suradnicima na zauzimanju  oko ovog predmeta i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Svi smo sretni  što smo to priveli kraju i što imamo svoje igralište koje nam je bilo toliko potrebno", rekao je načelnik Kostanjevac.

„Općina Vinica dugo čeka svoje igralište. Zahvaljujući novom Zakonu o upravljanju državnom imovinom od danas je ono u vlasništvu jedinice lokalne samouprave. Igralište će biti prostor okupljanja djece, mjesto igre i prostor druženja najmlađih", rekao je ministar Banožić.

Nakon toga, ministar Mario Banožić i rektor Sveučilišta Sjever Marin Marinković, potpisali su Ugovor o prijenosu prava vlasništva dijela bivše vojarne „Ivan Drašković" Sveučilištu Sjever, za izgradnju prostornih i poslovnih kapaciteta za obavljanje znanstveno – nastavne djelatnosti, poboljšanja uvjeta i kvalitete studenskog života. Vrijednost spomenute nekretnine iznosi 8,5 milijuna kuna.

Ministar Mario Banožić je rekao: „Danas dio bivše vojarne Ivan Drašković stavljamo u službu obrazovanja, gdje će 3 500 upisanih studenata stjecati potrebna znanja i vještine, a što je u interesu Republike Hrvatske, budući znanstvena djelatnost i visoko obrazovanje predstavljaju djelatnosti od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Ovaj događaj potvrđuje fleksibilnost državne imovine za potrebe jedinica lokalne i regionalne samouprave."

Rektor Sveučilišta Sjever Marin Marinković zahvalio se Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu državne imovine na suradnji i konkretnoj pomoći pri rješavanju pitanja bivše vojarne. „Darovanu nekretninu želimo staviti u funkciju koju do sada nije imala, u funkciju obrazovanja, a ono je za Varaždinsku županiju posebno važno", rekao je rektor Marinković.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak , ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, saborski zastupnici Sunčana Glavak, Josip Križanić, Anđelko Stričak, župan Radimir Čačić, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.


Pisane vijesti