Osigurano dodatnih 6,5 milijuna kuna za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji

Slika /slike/Opcenito/vlada.jpg

U četvrtak, 21. listopada 2021. godine Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 81. sjednici potvrdila Odluku o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji kojom su osigurana dodatna sredstva za pomoć građanima na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sisačko-moslavačka županija obratila se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za pomoć u vidu osiguravanja dodatnih financijskih sredstava u državnom proračuna za saniranje posljedica razornih potresa iz prosinca 2020. godine.
 
Županijski predstavnici tom su prilikom istaknuli kako su sredstva prijeko potrebna za dovršetak i adaptaciju zgrada u koje bi se moglo privremeno smjestiti oko 130 osoba čiji su domovi oštećeni u potresu i koji trenutno žive u neadekvatnim uvjetima za stanovanje.
 
Sisačko-moslavačka županija planira obnoviti šest stanova u vlasništvu županijskih ustanova i dovršiti investiciju u Učenički dom u Sisku. U stanove, ovisno o njihovoj veličini, smjestit će se obitelji od tri do sedam članova, a u Učenički dom u Sisku u ukupno 32 sobe smještaj će biti osiguran za 64 osobe.
 
Prema izrađenim troškovnicima i procjenama, za tu je svrhu Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine osiguralo dodatnih 6.504.009,59 kuna u državnom proračunu, od čega gotovo 6 milijuna kuna za izvođenje radova na prenamjeni Strukovne škole u Sisku u Učenički dom, te 567.943,00 kune za uređenje stanova za privremeni smještaj.
 

Pisane vijesti | Informacija | Potres