Položen kamen temeljac za izgradnju POS-ovih stanova u Šmriki

Slika /slike/Opcenito/POS_projekcija_Smrika.png

Mr.sc. Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine sudjelovao je u ponedjeljak, 09. studenog 2020. godine, na svečanom otvaranju gradilišta POS-ovih stanova i poslovnih prostora u Šmriki. Izgradnja zgrade sa 8 stanova POS-a te poslovnih prostora vrijedna je više od 6,8 milijuna kuna.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 6,8 milijuna kuna za izgradnju 672 kvadratna metra, od čega 445 stambenih kvadrata u 8 stambenih jedinica te 227 kvadratnih metara za poslovne prostore koji će biti smješteni u prizemlju zgrade.

- Pokazana je velika volja gradonačelnika, države i APN-a da se ovaj projekt pokrene i postane jedan u nizu projekata kojima se pomaže našim građanima da lakše riješe stambeno pitanje, komentirao je državni tajnik Uhlir pohvalivši Grad Kraljevicu koji je bez naknade osigurao zemljište za izgradnju ove zgrade.

Otkako je započela provedba Programa društveno poticajne stanogradnje (POS) izgrađena su ukupno 8.322 stana u 257 objekata u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna vrijednost izgrađenih stanova premašuje 4,3 milijarde kuna, od kojih je Republika Hrvatska putem poticajnih sredstava uložila više od 1,1 milijardu kuna.

U tijeku je izgradnja 5 građevina ukupne investicijske vrijednosti veće od 71,6 milijuna kuna i to na logacijama Biograd na Moru, Belišće, Cestica, Vis i Lovran.

Uz to, još je 17 gradilišta POS-ovih stanova u pripremi – Bol, Baška, Cres, Kraljevica, Rovinj, Solin, Umag, Vrsar, Split (Sirobuja), Zadar (A1 Crvene kuće), Šolta, Kutina, Šibenik (Bioci), Osijek (Vinkovačka), Prelog, Novalja i Našice, dok su interes za uključivanje u izgradnju stanova po Programu POS-a iskazale i nadležne službe u drugim gradovima i općinama – Trogiru, Omišlju, Novskoj, Labinu, Ludbregu, Lepoglavi, Gornjem Kneginecu, Valpovu, Trilju, Kaštelima, Buzetu, Svetom Filipu i Jakovu, Slatini, Čazmi, Pločama, Bjelovaru, Ogulinu, Novom Marofu, Topuskom, Kumrovcu, Velikoj Gorici, Vrliki, Kutjevu, Fužinama i Puli.

Pisane vijesti | Informacija | POS