Pomoćnica ministra Sanja Šaban u radnom posjetu Portugalu

Slika /Zavod/slike/2020_02_4.Porto.jpg

U organizaciji projekta Urban Maestro, u koji su uključene institucije University College London (UCL), UN HABITAT i Brussels bouwmeester maître architecte (BMA), te podržanog od strane Europske komisije, od 29. do 31. siječnja 2020. godine u Portu je održana radionica pod naslovom „Nove strategije upravljanja za oblikovanje urbanog prostora” („New governance strategies for urban design“).

Osnovni cilj projekta Urban Maestro je prepoznati postojeće planske procese i izazove kako bi se dobila visoko vrijedna arhitektura i izgradio kvalitetan okoliš. Radionica se održala s ciljem stvaranja ideja i razmjene znanja, analizirajući različite pristupe i iskustva kako bi se unaprijedio izgrađeni okoliš.

Tijekom radionice održana je panel rasprava „Oblikovanje prostora” (“Design environment”) u kojoj je sudjelovala pomoćnica ministra Sanja Šaban. U nastavku tog događanja, 31. siječnja 2020. godine, pomoćnica Šaban sudjelovala je na sastanku Savjetodavne grupe za podršku projektu Urban Maestro na kojem se raspravljalo o daljnjim aktivnostima rada na projektu i njegovom dugoročnijem utjecaju na institucionalne procese.


Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja