Postignut dogovor oko Imunološkog zavoda

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/imunoloski zavod (4).jpg

U Gradskoj upravi Grada Zagreba, 12. lipnja 2017. godine održan je sastanak i postignut dogovor oko statusa Imunološkog zavoda.

Na sastanku na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar zdravstva Milan Kujundžić i državni tajnik Ministarstva gospodarstva Mario Antonić, odlučeno je da će se formirati stručno povjerenstvo za pripremu projekta novog Imunološkog zavoda.

- Nakon tri godine kucanja napokon smo naišli na otvorena vrata. Dogovorili smo se da zajedno idemo u projekt novog Imunološkog zavoda. Povjerenstvo, u kojem će biti tri predstavnika Grada, tri predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te po jedan predstavnik Ministarstava zdravstva i Ministarstva državne imovine za 30 dana predložit će model rješenja partnerskog odnosa Republike Hrvatske i Grada Zagreba, rekao je gradonačelnik Bandić i dodao kako će taj proces trajati nekoliko godina.
Zamolit ću premijera da se prije godišnjih odmora sastanemo u vezi projekata koji su bitni za Grad i Republiku Hrvatsku, naglasio je gradonačelnik.
 
Strateški interes Republike Hrvatske je osigurati proizvodnju derivata plazme i sačuvati brend i kvalitetu cjepiva koje je radio Imunološki zavod.
 
- Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama, sa zajedničkim povjerenstvom, u roku od mjesec dana imati konkretne podatke te da ćemo u narednim godinama imati novi Imunološki zavod, na novoj lokaciji i s novom opremom, rekao je ministar Kujundžić dodavši kako će se nakon što povjerenstvo završi svoj posao znati vrijednost projekta.
 
- Stav Ministarstva državne imovine, kao i Vlade, je da je Imunološki zavod potreban Republici Hrvatskoj i da je lakše realizirati taj projekt kad imamo u projektu partnera kao što je Grad Zagreb čiju smo inicijativu vrlo rado prihvatili, naglasio je ministar Marić. Također je rekao da ima više lokacija na kojima bi se mogao graditi novi objekt, ali to će se odlučiti nakon što povjerenstvo donese najbolje rješenje i predloži ga Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu. Komentirao je i buduću organizaciju Imunološkog zavoda u očekivanju da će povjerenstvo predložiti model s jednom pravnom osobom.

Pisane vijesti