Potpisan sporazum za Sunčani Hvar

Slika /arhiva-midim//arhiva/2014/03/suncani_hvar1-050111.jpg

Na telefonskoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donijeta je Odluka o prihvaćanju Izvješća o radu Pregovaračkog tima Vlade RH s predstavnicima društva Orco Property Gorup, kao većinskog vlasnika društva Sunčani Hvar d.d. te provedenim pregovorima i odobrenju sklapanja Sporazuma u vezi s trgovačkim društvom Sunčani Hvar d.d..

Po ovlasti Vlade RH predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović je u ime Republike Hrvatske 19. prosinca 2014. potpisao sporazum u svezi trgovačkog društva Sunčani Hvar.

Sporazum je potpisan između predstavnika Republike Hrvatske, Orco Property Gorup i Prime Tourist Resorta, a njime se rješavaju arbitražni postupak u svezi Sunčanog Hvara i provođenje predstečajne nagodbe u svrhu daljnjeg urednog poslovanja društva te trajnog završetka sporova u slučaju društva Sunčani Hvar.

Potpisnici sporazuma su se obvezali povući međusobne tužbe i svatko snosi svoj trošak sudskih i arbitražnih postupaka. Ujedno su predstavnici Orco Property Gorup i Centra za restrukturiranje i prodaju potpisali sporazum i zajednički podnesak za povlačenje međusobnih tužbi u postupku međunarodne arbitraže.

Postignutim i potpisanim sporazumom te podneskom stvorene su pretpostavke za program restrukturiranja društva Sunčani Hvar kako bi se omogućilo daljnje uredno poslovanje Društva koje je u postupku predstečajne nagodbe.

Sunčani Hvar je devetogodišnji veliki problem koji je nastao lošim ugovaranjem sa stranim investitorom. Ovim kompromisom stvaraju se uvjeti za uspješnu budućnost Sunčanog Hvara. Ministarstvo turizma, uz CERP i DUUDI, dalo je veliki doprinos da bi se postigao sporazum i završio predstečajni postupak kao i prekinule arbitraže u Parizu“, istaknuo je predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović.Pisane vijesti