Potpisan Ugovor o davanju na uporabu dva stana KBC-u Rijeka

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/KBC_1.jpg

Ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof.dr.sc. Davor Štimac potpisali su u četvrtak, 9. svibnja 2019. godine u KBC-u Rijeka Ugovor o uporabi dvaju stanova za potrebe privremenog smještaja obitelji pacijenata Dječje bolnice Kantrida. Potpisivanju ugovora su nazočili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić.
 

„Izražavam veliku zahvalnost ministru Mariću i Ministarstvu što su nam omogućili korištenje dvaju stanova od 42 i 27 četvorna metra koji su nam od iznimne važnosti za uspješno obavljanje zdravstvene djelatnosti i smještaja obitelji naših najmlađih pacijenata. KBC Rijeka se godinama suočava s problemom nedovoljnog prostora, ali upravo je ovaj današnji ugovor primjer angažiranosti, senzibiliteta i učinkovitosti Ministarstva državne imovine“, rekao je ravnatelj Štimac.

„Ovaj je ugovor, više od ugovora jer je u ulozi zdravlja nama najbližih i najprioritetnijih pacijenata. Jer djeca i zdravlje su najveće i najdragocjenije čovjekovo bogatstvo. Ovakvi trenutci nas ispunjavaju posebnim zadovoljstvom pri spoznaji da imovina u vlasništvu države dobiva ulogu čuvara zdravlja i života djece. To je ta uloga i misija imovine: biti na strani života kad je najpotrebnije. Čim smo dobili očitovanje KBC-a Rijeka za potrebom stanova, mi u Ministarstvu smo bez odgađanja reagirali, provjerili mogućnost, donijeli odluku i rješenje za potrebe smještaja roditelja. Potez očekivan, naravan, učinkovit na zadovoljstvo i radost sviju nas“ , rekao je ministar Marić prigodom potpisivanja ugovora.

Pisane vijesti