Potpisan Ugovor o izgradnji 20 stanova u vrijednosti od 13 milijuna u Gradskoj vijećnici grada Novske

Slika /slike/sastanak novska/Naslovna.jpg


Jučer, 05. svibnja 2021. u Gradskoj vijećnici grada Novske potpisan je Ugovor između državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Gordana Hanžeka i direktora tvrtke Trinas Projekt d.o.o, Ante Grubišića kao dijela provedbene aktivnosti koja proizlazi temeljem Sporazuma između Središnjeg državnog ureda  i Grada Novske ispred kojeg je nazočio gradonačelnik Marin Piletić. Sporazumom se omogućuje izgradnja višestambene zgrade za potrebe stambenog zbrinjavanja korisnika s liste prvenstva grada Novske te kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

U cilju realizacije Sporazuma, Grad Novska darovao je Središnjem državnom uredu građevinsku česticu površine 1.924 m², pogodnu za izgradnju višestambene zgrade s osiguranom komunalnom infrastrukturom dostatnom za spajanje nove građevine. Ukupna procijenjena vrijednost investicije izgradnje višestambene zgrade s 20 stanova iznosi oko 13 milijuna kuna.

U skladu s usuglašenim brojem stambenih jedinica s ciljem stjecanja vlasništva nad određenim brojem stanova, Grad Novska se obvezuje razmjerno sudjelovati u sufinanciranju troškova izgradnje, ishođenja građevinske dozvole te priključaka na komunalnu infrastrukturu, sukladno postotku troškova izgradnje stanova za potrebe grada Novske u odnosu na ukupnu površinu višestambene zgrade.

Stanovi kojima će raspolagati Središnji državni ured koristit će se za stambeno zbrinjavanje korisnika u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. 



Pisane vijesti