Potpisan Ugovor o kupoprodaji Vile Čingrije

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Vila Čingrija (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su u utorak, 20. ožujka 2018. godine u Maloj vijećnici u Dubrovniku Ugovor o kupoprodaji Vile Čingrije. Vrijednost spomenute nekretnine iznosi 17,5 milijuna kuna.

Očitujući zadovoljstvo dobrom suradnjom Vlade i lokalne i regionalne samouprave, ministar Goran Marić je rekao: „Danas sam iznimno sretan što mogu svjedočiti ovom velikom činu za županiju i grad Dubrovnik, te potpisati kupoprodajni ugovor za Vilu Čingriju, kulturnog dobra koje će se, siguran sam, uklopiti u gospodarsku viziju Dubrovnika. Konačno se pokreće i projekt Kupari koji je godinu i pol dana stajao. Nepobitno je, kad investicija od oko milijardu kuna počne živjeti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, za cijeli kraj, koji je stradao u Domovinskom ratu, značit će novi impuls. Ovime Ministarstvo državne imovine, uz potporu i razumijevanje Vlade Republike Hrvatske, pokazuje da ima orijentire, da zna prepoznati potrebe lokalne i regionalne samouprave. Jednako tako, potvrđuje da zna biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, da zna aktivirati državnu imovinu, da je zna i prodati, ali i darovati“.

Istom prigodom, ministar Marić je gradonačelniku Frankoviću uručio Odluku o darovanju suvlasničkog dijela Republike Hrvatske nad ljetnikovcem Bunić Kaboga Gradu Dubrovniku.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je ministru Mariću na suradnji kazavši da je važno da tako vrijedna imovina kao što je Vila Čingrija  nije išla na natječaj nego je Dubrovnik iskoristio pravo prvokupa. Osnivanje Ministarstva državne imovine pokazuje se kao ispravna odluka jer se rješavaju brojni problemi, ne samo u Dubrovniku i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nego i na području cijele Hrvatske.

Ministar Goran Marić svoj je službeni posjet nastavio radnim sastankom sa županom Nikolom Dobroslavićem, te gradonačelnicima i načelnicima Dubrovačko-neretvanske županije. Sudionici sastanka su izrazili zadovoljstvo do sada ostvarenom suradnjom, te iskazali namjeru za njezinim daljnjim jačanjem.
 

Pisane vijesti