Potpisan ugovor vrijedan dva milijuna kuna za poduzetnički inkubator

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Kutina_01.jpg

U Kutini, 8. srpnja 2019. godine ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić potpisali su Ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Kutini u vlasništvo prenosi pola suvlasničkog dijela zgrade, vrijednosti 2 milijuna kuna za realizaciju Poduzetničkog inkubatora PIN. Potpisivanju je nazočio i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

Ministar Goran Marić tom je prigodom rekao: „I današnji ugovor potvrđuje premisu misije našeg Ministarstva o aktiviranju državne imovine kao alata i sredstva gospodarskog i kulturnog oživljavanja Republike Hrvatske. A ljudi i imovina su razlozi postojanja države. Stoga ovu nekad zapuštenu imovinu i prostor koji je propadao i ničemu nije služio, stavljamo u život za dobro građana Kutine. Iskreno želim da nova ulagačka i poslovnu kultura, gradu Kutini donese novi magnetizam i da postane mjesto znanja i inovacija mladih ljudi. Time i mjesto života.“

„Hvala ministru Mariću na darovanju ovog vrlo vrijednog prostora. Prostor poduzetničkog inkubatora je prostor velike vrijednosti i od posebna interesa za  grad Kutinu. Time smo stvorili uvjete za start up  firme, za naše ljude koji imaju ideje i entuzijazam. Mnoge već u njemu uspješno djeluju i rade, na čemu se sigurno nećemo zaustaviti“, rekao je gradonačelnik Kutine Babić.

Pisane vijesti