Potpisan ugovor za projekt „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine”

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/RDD1.jpg

Ministar državne imovine Mario Banožić, u ponedjeljak 15. lipnja, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva prisustvovao je potpisivanju Ugovora o financiranju projekta „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine”.
 

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić. Potpisivanju su nazočili Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine,  državni tajnik Dragan Jelić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ante Džapo, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Saša Bilić, predsjednik Uprave iz tvrtke  Apis IT.

Za projekt „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine” Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva odobreno je financiranje u iznosu 11 milijuna kuna, temeljem poziva Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Zahvaljujući dobivenim sredstvima nadogradit će se Registar državne imovine sa svim potrebnim informacijama, povezat će se sa zemljišnim informacijskim sustavom, izraditi poslovna analitika te sustav izvještavanja i upravljanja državnom imovinom, javni prikaz podataka državne imovine, kao i portal za prodaju/najam državne imovine.

Ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo što su odobrena sredstva upravo za ovaj projekt. „Cilj Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva državne imovine je aktivirati državnu imovinu, a kako bi što više nekretnina stavili u funkciju, potreban nam je i kvalitetan Registar.  S novim Registrom imat ćemo sveobuhvatnu i cjelovitu, kontinuirano ažuriranu evidenciju financijske i nefinancijske imovine države. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva što je uložio napore kako bi dobili ova sredstva i na odličnoj suradnji koju ima s Ministarstvom državne imovine, koja se nastavlja i dalje“.

Cilj i vizija vođenja imovine je sustavno, koordinirano, optimalno, dugoročno i transparentno upravljanje imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, temeljeno na načelima javnosti, predvidljivosti, učinkovitosti i odgovornosti.

Tom prilikom ministar Aladrović je istaknuo kako je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava do sada iz Europskog socijalnog fonda, potpisalo 31 ugovor u vrijednosti većoj od 450 milijuna kuna za više od 15 tijela državne i javne uprave u okviru prioritetne osi "Dobro upravljanje". "Time dokazujemo kako javna uprava predstavlja jedno od strateški najvažnijih područja ulaganja i čini temelj gospodarskog rasta i razvoja, te doprinosi boljem životnom standardu stanovnika Republike Hrvatske," naglasio je Aladrović .

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar tom je prilikom rekao: „Postojeći Informacijski sustav za upravljanje državnom imovinom će se nadograditi na moderan i dinamičan način kako bi obveznici dostave podataka iste unašali temeljem uvoza, povezivanjem na svoje sustave ili korištenjem API sustava razmjene podataka s internim sustavima obveznika dostave podataka. Hrvatski zavod za zapošljavanje surađuje sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva te su do sada potpisana tri ugovora ukupne vrijednosti 21.454.124,93 kn.“

Državni tajnik Bernard Gršić naglasio je kako je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva temeljem poziva Ministarstva rada i mirovinskog sustava prijavio projekt „Unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine”, kojem je odobreno financiranje u iznosu od 11.010.000,00 kuna (ESF sufinanciranje: 9.359.000,00 kn (1.231.447,37 €), nacionalno sufinanciranje (15 %): 1.651.000,00 kn (217.236,84 €)).  Središnji registar državne imovine bit će jedinstveni portal koji će sadržavati ažuriranu evidencija državne imovine koja obuhvaća svu nefinancijsku i financijsku imovinu države, a koju će puniti obveznici dostave podataka.  
 
 
 
 

Pisane vijesti