Potpisana tri ugovora za poticanje gospodarstva, kulture i obrazovanja

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Mak_05.jpg

U Baškoj Vodi, u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić, potpisali su ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Baškoj Vodi daruje zemljište u svrhu poticanja gospodarskog razvoja i razvoja komunalne infrastrukture.

U prigodi potpisivanja ugovora, ministar je Marić rekao: „Radujem se ovom činu znajući koliko je predmetni slučaj bio složen, a istodobno koliko je općina Baška Voda željela tu nekretninu u svoje vlasništvo. Nakon što je desetljećima bila ničija, bez čuvara i vlasnika, dajemo je općini i njenim ljudima da živi zajedno s njima.“
 
Uz naglašenu zahvalu, načelnik Roščić je dodao: „Ministarstvo je za nas odradilo dragocjen posao, odluku i gestu. Sve su učinili brzo, pripreme dokumenata i završnu odluku. Ovo je potez za vidljivi razvoj i dobrobit naše Baške Vode“.
 
Odmah potom, ministar Marić je u Makarskoj s gradonačelnikom Jurom Brkanom potpisao dva ugovora. Prvim Ugovorom, Ministarstvo daruje Makarskoj „Villu Irenu“ za potrebe muzeja Grada Makarske u vrijednosti 5 milijuna kuna. Drugim ugovorom, Ministarstvo je darovalo zgradu za projekte u kulturi, znanosti i obrazovanju.
 
„U suradnji s Ministarstvom doživjeli smo gotovo nezamislivo. U manje od mjesec dana od kada smo podnijeli zahtjev za „Villu Irenu“, potpisali smo ugovor. Formiranje Ministarstva državne imovine promijenilo je sliku Hrvatske. Zato zahvaljujemo ministru Mariću i njegovim suradnicima na potpori i učinkovitosti“, rekao je gradonačelnik Brkan.
 
Ministar Marić u prigodi potpisivanja ugovora je dodao: „Kad ovo radimo, imamo vrlo jednostavnu premisu: država ima imovinu koja je zapuštena, ona je na dohvat ruke i očiju gradu Makarskoj koja tu imovinu treba. Ovim činom, upravo takvu imovinu stavljamo u funkciju života ljudi u ovom bisernom, kamenom gradu.“

Pisane vijesti