Potpisani ugovori o davanju na uporabu tvrđave Fortica i kule Skrivanat na Pagu

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Pag_6.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine posjetio je Pag gdje je s gradonačelnikom Antom Fabijanićem potpisao Ugovore o davanju na uporabu tvrđave Fortica i kule Skrivanat za promicanje kulturnog razvoja Republike Hrvatske. Potpisivanju ugovora nazočili su zadarski župan Božidar Longin i načelnik Općine Kolan Marin Pernjak.

“Raduju me ovakvi događaji kojima oživljavamo ono što je zapušteno. A to  i je orijentacija i poruka koju upućuje Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine: oživjeti Hrvatsku i vratiti život tamo gdje je on ostao u tragovima", rekao je ministar Marić.
 
Gradonačelnik Fabijanić uputio je riječi zahvale Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu i ministru Mariću te izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora. „Ovo je važan dan za naš otok, za naš grad. Današnje potpisivanje, nastavak je ulaganja u kulturnu baštinu i turističku ponudu otoka Paga i Zadarske županije, a to je i jedan od glavnih prioriteta ove gradske vlasti“, rekao je Fabijanić.
 
Župan Longin uputio je riječi zahvale Ministarstvu državne imovine i ministru Mariću te izrazio zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora.

Pisane vijesti