Potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli financijskih potpora za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi

Slika /slike/image0.jpeg
Dana 18. prosinca 2020. godine, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i zamjenica državnog tajnika Tatjana Vukobratović Spasojević te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave, potpisali su 18 Ugovora o dodjeli financijskih potpora u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi. 
 
Na temelju navedenog Programa, a nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi, ukupno je zaprimljen 41 projekt jedinica lokalne samouprave, od kojih je 19 dostavljeno sa urednom projektnom dokumentacijom u skladu sa objavljenim Javnim pozivom. S obzirom na limit osiguranih sredstava u državnom proračunu u iznosu od četiri milijuna kuna, Povjerenstvo za odabir projekata i aktivnosti jedinica lokalne samouprave, odabralo je 18 projekata te raspodijelilo osigurana sredstva na projekte u četiri  grada i 14 općina.
 
Riječ je o potpisanim Ugovorima za projekte u gradovima; Glina, Ilok, Pakrac i Virovitica, te općinama; Antunovac, Brinje, Cetingrad, Civljane, Crnac, Gornji Bogićevci, Jasenice, Lipovljani, Lovas, Rešetari, Stari Jankovci, Tompojevci, Topusko i Unešić.
 
Ukupna vrijednost nominiranih projekata u navedenih 18 jedinica lokalne samouprave iznosi 10 milijuna kuna. Uz potpisivanje Ugovora o dodijeli financijskih potpora u vrijednosti četiri milijuna kuna, jedinice lokalne samouprave preostala su sredstva osigurale kroz vlastite proračune ili putem drugih izvora financiranja.
 
Odabrani projekti odnose se na aktivnosti jedinica lokalne samouprave vezane za obnovu, izgradnju ili nadogradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture te aktivnosti vezane za uređenje i unapređenje življenja i stanovanja na tim područjima.

Pisane vijesti