Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u Ivanić Gradu – Gradu darovana državna nekretnina u svrhu izgradnje poduzetničke zone

  • Slika /slike/Ministar/2024_02_05-image-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je boravio u radnoj posjeti Gradu Ivanić-Gradu. Održao je sastanak s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešem i njegovim suradnicima na temu raspolaganja imovinom u državnom vlasništvu nakon čega su potpisali Ugovor o darovanju državne nekretnine u svrhu izgradnje poduzetničke zone Ivanić-Grad Sjever - zona 6.

Potpisom Ugovora i upisom u zemljišne knjige prava vlasništva Grad Ivanić-Grad u vlasništvo je dobio zemljište u Poduzetničkoj zoni površini od 138 256 četvornih metara procijenjene vrijednosti 1,48 milijuna eura. Grad se obvezao darovane nekretnine privesti svrsi u roku od pet godina od dana sklapanja Ugovora i u navedenom roku Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine dostaviti dokaz o privođenju namjeni.

„Ovo darovanje je utvrđeno Odlukom Vlade iz kolovoza prošle godine te su sad ostvarene pretpostavke da se taj dio Poduzetničke zone koji je u vlasništvu Republike Hrvatske daje u vlasništvo Grada Ivanić-Grada. To znači i otvaranje novih ulaganja u razvoj gospodarstva i nova zapošljavanja“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Bačić.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je svoje zadovoljstvo zajedničkom suradnjom na projektima koji idu u cilju razvoja poduzetništva. „Danas kao Grad postajemo vlasnici zemljišta koje nam je važno zbog već pripremljene infrastrukture. Ovo je preduvjet za daljnji razvoj grada u gospodarskom smislu za razvoj poduzetničke infrastrukture. Zadovoljni smo jer već imamo nekoliko upita poduzetnika za kupovinu zemljišta u toj zoni što znači dodatna sredstva za naš proračun“, rekao je gradonačelnik Leš. 
 
Republika Hrvatska darovala je zemljište Gradu Ivanić-Gradu za izgradnju poduzetničke zone jer je većina zemljišta u toj zoni ranije iskorištena. Zbog toga Grad Ivanić-Grad nije raspolagao dovoljnim površinama koje bi mogao ponuditi zainteresiranim poduzetnicima za kupnju unatoč interesu investitora za ulaganje.
 
Daljnjim razvojem ove poduzetničke zone povećat će se rast i razvoj gospodarstva na tom području i omogućiti nova zapošljavanja. 
 
Podsjetimo, poduzetnička zona Ivanić-Grad Sjever-Zona 6 prostire se na 607 488 četvornih metara i izvrsno je cestovno povezana. U neposrednoj blizini nalazi se željeznička pruga i tvrtke koje se bave proizvodnom djelatnošću.
 
Ministar Branko Bačić s gradonačelnikom Bojanom Lešom razgovarao je i o drugim predmetima državne imovine od interesa za Ivanić-Grad, a  o kojima će u buduće, na temelju novog Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske odlučivati Zagrebačka županija.
 

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina