Poziv na javno savjetovanje o strateškoj orijentaciji Programa ESPON

U tijeku je priprema ESPON programa za buduće razdoblje, u okviru koje je otvoreno javno savjetovanje o strateškoj orijentaciji Programa ESPON za naredno razdoblje. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje, popunjavanjem kratkog upitnika koji se sastoji od 5 pitanja, usmjerenih na prostorne izazove koji su pred nama te u vezi s tim provedbu istraživanja kojima će se osigurati specifični prostorni podaci.

Navedeni podaci će poslužiti kao dodatna potpora budućim politikama, a Vaš doprinos, posebno ukoliko smatrate da je prostor uistinu bitan, iznimno je važan i doprinijet će da program za buduće razdoblje bude usmjeren ka zadovoljenju stvarnih potreba zemalja članica na svim razinama: nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj.
 
Zaprimljeni prijedlozi bit će razmotreni tijekom rujna 2020. te uključeni u prijedlog ESPON Programa za naredno financijsko razdoblje Europske unije.
 
Javno savjetovanje bit će otvoreno do 19. kolovoza 2020. godine, a možete mu pristupiti putem sljedeće poveznice: https://www.espon.eu/consultation-2027

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja