Poziv za medije

Javno otvaranje ponuda banaka za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih kredita za mlade održat će se sutra, 2. rujna 2020. godine u 10:00 sati u prostorijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), Savska cesta 41, Zagreb (9. kat – soba za sastanke).

Podsjetimo, Javni poziv za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih kredita APN je objavila 24. kolovoza 2020. godine. Po obradi ponuda i sklapanju ugovora o poslovnoj suradnji APN-a s kreditnim institucijama, biti će objavljen popis banaka koje će davati subvencionirane kredite te efektivne kamatne stope za eurske i kunske kredite koje su pojedine banke ponudile.

Nakon toga, slijedi objava oglasa o početku subvencioniranja stambenih kredita, dok bi zaprimanje prijava, koje banke u ime svojih klijenata predaju u APN, trebalo započeti 28. rujna.

Javnost  je ovu mjeru već prepoznala kao kvalitetnu, a o uspješnosti najbolje govori činjenica da je u četiri godine provođenja odobreno 13 029 subvencioniranih kredita. U obiteljima koje koriste subvencije do sada je rođeno 1751 dijete.
 
Pozivamo vas da se odazovete pozivu i medijski popratite ovu teme od interesa za naše građane.  

Pisane vijesti | Informacija | Subvencioniranje stambenih kredita