Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara i državnog tajnika u posjeti Sisačko – moslavačkoj županiji

Slika /Sisak Plenkovic 0604.22/277706912_503319181392300_1018016964965299213_n.jpg
Danas je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek u delegaciji Vlade Republike Hrvatske koju je predvodio predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Sisačko-moslavačku županiju.  

Delegacija na čelu sa premijerom Plenkovićem radni posjet započela je sastankom sa županom Ivanom Celjakom i predstavnicima Sisačko-moslavačke županije u Poduzetničkom inkubatoru u Sisku. Na sastanku su predstavljeni projekti Sisačko-moslavačke županije i Vlade Republike Hrvatske vezani uz otklanjanje posljedica potresa, gospodarsku revitalizaciju i revitalizaciju prometne, društvene i komunalne infrastrukture.
 
Po završetku sastanka sudionici su obišli novi most preko rijeke Odre na ulasku u Sisak, gdje se održala kratka prezentacija projekta "Izgradnja mosta Odra i spojne ceste čvor Sisak-Sisak od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku, s izgradnjom uklapanja Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste čvor Sisak-Sisak".
 
Nakon prezentacije sudionici su obilaskom obilježili početak radova na gradilištu Autoceste A11, Dionica Lekenik – Sisak na spoju s državnom cestom D 36 u Žažini.
 
Na sastanku i obilasku u delegaciji sudjelovali su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.
 

Pisane vijesti