Predstojnica Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje gđa. Mirela Stanić-Popović u radnoj posjeti gradu Vukovaru

U Vukovaru su danas, 12. rujna 2014. godine, održani sastanci predstavnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje s gradonačelnikom grada Vukovara i predstojnikom Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije. Gradonačelnik grada Vukovara g. Ivan Penava primio je u radnu posjetu  predstojnicu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje gđu. Mirelu Stanić-Popović, Načelnika Sektora za gospodarenje i upravljanje stambenim jedinicama g. Petra Mrkonjića, voditelja Službe Regionalnog ureda Vukovar g. Miroslava Kosanovića i voditelja samostalne Službe za kontrolu i analizu provedbe stambenog zbrinjavanja g. Željka Božića. Na sastanku se razgovaralo o  nekoliko aktualnih tema  problematike stambenog zbrinjavanja u Vukovaru, od kojih su najvažnije:
  • Mogućnost korištenja namjenskih sredstava od prodaje državnih stanova iz prihoda grada Vukovara za potrebe sanacije stambenih zgrada
  • Problematika opskrbe toplinskom energijom zgrada i stanova u državnom vlasništvu kojima upravlja „Tehnostan d.o.o.“
  • Informiranje o prodaji stanova zaštićenih najmoprimaca u hrvatskom Podunavlju prema Odluci Vlade Republike Hrvatske („Narodne novine“ br. 1/14), te prodanih i darovanih stanova u Vukovaru      temeljem Zakona o PPDS-u.
Predstojnica Držanog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje sa svojim suradnicima sastala se u Vukovaru i sa predstojnikom Ureda državne uprave u Vukovarko-srijemskoj županiji g. Goranom Bošnjakom, u svezi koordiniranja podataka ureda Državne uprave kao prvostupanjskog tijela i Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje kao drugostupanjskog tijela u rješavanju stambenog zbrinjavanja po listama prvenstva korisnika za 2014. godinu, te rješavanje zahtjeva bivših nositelja stanarskog prava.

Pisane vijesti