Prenamjena Radničkog doma u Borovu naselju u Veleučilište Vukovar

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Vukovar_2.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u ponedjeljak 30. srpnja 2018. godine u gradskoj vijećnici Grada Vukovara Ugovor o darovanju, kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Vukovaru daruje zgradu Radničkog doma u Borovu naselju za potrebe Veleučilišta.

Vrijednost darovane nekretnine je 8.106.000,00 milijuna kuna, ukupne površine 1,937 četvorna metra.
 
Prigodom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Penava zahvalio je ministru Mariću i njegovim suradnicima na darovanju nekretnine i pohvalio suradnju s Ministarstvom državne imovine: „Suradnja je vrlo kvalitetna, korektna i plodna, a i ovim primjerom pokazalo se da državna administracija može biti učinkovita i brza. Darovanu nekretninu želimo staviti u funkciju koju do sada nije imala, u funkciju obrazovanja. Na to mjesto želimo premjestiti Veleučilište „Lavoslav Ružička“ gdje se nadamo da će nove generacije studenata u primjerenim i modernim uvjetima stjecati potrebna znanja, sposobnosti i vještine koje će im pomoći u njihovim profesionalnim karijerama“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
 
„Suradnja Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara je konstanta jer je Vukovar u središtu interesa Ministarstva državne imovine. Naša misija i politika je da imovina mora služiti onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju.
Vukovar je grad povijesnog, univerzalnog, životnog, suvremenog ali iznad svega onog simboličkog značaja i značenja. On je u temeljima povijesti suvremene Hrvatske, ali i grad iz naše memorije i povijesti svakoga od nas. 
Prioriteti Ministarstva državne imovine su upravo predmeti jedinica lokalne samouprave. Jer imovina je uvijek najbolja veleposlanica života. Ona je središnji preduvjet za demografsku reanimaciju Hrvatske. Nigdje nije tako neodgodiva demografska reanimacija Hrvatske kao u njezinim rubnim dijelovima, tehnički rečeno. Jer u tim se krajevima Hrvatska zaokružuje u svom integritetu, kojeg ne može biti bez ljudi, bez mladih ljudi. Da bi tamo bili, tamo ostajali, država ih mora potaknuti, mora motivirati životnom idejom, voljom, potezom! Time država  potvrđuje svoju snagu, svoju organiziranost. Država pokazuje da je organizirana, orijentirana na budućnost. Današnji ugovor kojim se otvara i pokreće u bivšem Radničkom domu izgradnja obrazovnog centra, točnije Veleučilišta Vukovar, jedan je od tih motivacijskih poteza. Bit će ih, mora ih biti još… !
Jer tamo gdje je Veleučilišta, tamo je mladost, tamo je budućnost“, rekao je ministar Goran Marić.
 
Tom je prigodom ministar Goran Marić uručio zamjeniku načelnika Općine Andrijaševci Anti Rajkoviću Odluku o darovanju nekretnine za projekt izgradnje stambenog naselja na području bivšeg prognaničkog naselja „Blaca“. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 1.636.000,00 milijuna kuna.

Pisane vijesti