Pripremni sastanak za konstituiranje Upravnog vijeća Fonda za obnovu

  • Slika /slike/Ministar/IMG_4781_1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas je u Ministarstvu održan pripremni sastanak za konstituiranje Upravnog vijeća Fonda za obnovu. Sastanku su uz ministra Horvata i privremenog ravnatelja Fonda Vanđelića, nazočili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te predstavnici Ministarstva financija, Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Osnivanje Fonda ide prema planu i utvrđenoj dinamici. Dana 6. studenog 2020. godine Fond je i službeno registriran pri trgovačkom sudu u Zagrebu.
 
Na današnjem sastanku razgovaralo se o logističkim i tehničkim pitanjima kako bi Fond uskoro mogao i operativno započeti s radom.
 
Slijedi konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća Fonda, pa usvajanje Statuta Fonda te raspisivanje natječaja za ravnatelja Fonda.
 
Najavljeno je i skoro objavljivanje mrežnih stranica na kojima će biti dostupne sve bitne informacije o radu Fonda te projektu obnove zgrada oštećenih potresom. 
 
Podsjetimo, Fond za obnovu  je osnovan 29. listopada 2020. godine a njegovim privremenim ravnateljem imenovan je gosp. Damir Vanđelić.
 
Osnivanje Fonda kao glavnog provedbenog tijela u procesu obnove, definirano je Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije koji je donesen 11. rujna 2020. godine.

Uloga Fonda biti će obavljanje stručnih i drugih poslova pripreme, organiziranja i provedbe obnove zgrada oštećenih potresom i praćenje provedbe programa mjera obnove.

Njegovi osnivači su Republika Hrvatska s osnivačkim udjelom od 70 %, Grad Zagreb s osnivačkim udjelom od 20 %, Krapinsko-zagorska županija s osnivačkim udjelom od 5 % i Zagrebačka županija s osnivačkim udjelom od 5 %, a sjedište mu je u Zagrebu.  Na čelu Fonda za obnovu je ravnatelj i Upravno vijeće koje će imati devet članova, od kojih će pet biti predstavnici Države, dva Grada Zagreba te po jedan iz svake županije.

Pisane vijesti | Informacija | Obnova